Pakleni_Artemija_Disciplina_Zene_kese

Izdvojene preporuke: novi video spotovi diljem regiona…

Muzika - regija Show Time

U ovoj video šetnji po našem regionu izdvojili smo nekoliko spotova novih izvođača koji kucaju na vrata prve lige, jedan zanimljivi remix, neke ‘povratničke’ radove i jednu lokalnu zeničku priču.  

Vrlo talentirana mlada zagrebačka “zoo-rock” četvorka Big Strip Gorila predstavlja novi singl “Portret budala” s debitantskog albuma “Moment”.

Muziku i aranžman potpisuje cijeli bend, autor teksta je Marko Jankek, a spot je snimio i režirao Toni Mijač u suradnji s bendom.

Prošlogodišnji singl Makaranke Artemije Stanić ”Uzmi me” na kojem surađuje s Matijom Dedićem, dobio je novu, house, club remix verziju. Fantastičnom Artemijinom vokalu i Matiji Dediću u prošloljetnom singlu punom groova i vrućeg ljetnog pokreta, pridodao se i mladi, talentirani DJ Domagoj Jakić, poznatiji kao Yakka.

Zagrebačka rock grupa Human ima novi singl ”Muzička želja”, čiji video je uradio Marko Čardaš. Pjesma je ‘bajkovita’ priča o ljepotici nari iz Metkovića i o imigrantu wannabe hrvatskom zetu Banitu iz Ekvadora, u pravom proljetnom plesnom ritmu.

Beogradski rock bend ŽeneKese objavio je novi video spot za pjesmu ”Drveće” koja će se naći na njihovom trećem albumu ”Biće to OK”, a u digitalnom formatu će ga objaviti Lampshade Media. Bendu je ovo prvo samostalno izdanje poslije 2011. godine, kada je izašao njihov drugi album ”Rado bih te sreo”.

Legendarni beogradski sastav Disciplina kičme objavio je nastavak spota ”Spas je фonk! (II deo)” sa njihovog i dalje aktuelnog albuma ”Opet” (Mascom, 2015). Režiju i montažu spota uradio je Koja.

Glavni junak spota je ponovo dens mutant, ili kako ga članovi benda opisuju ‘osoba koja je evidentno drugačija od okoline, ali koja voli da zaigra uz fank muziku’.

Ljubičice feat Sajsi MC – ”Bombonice” (2017) trenutno je na prvom mjestu ”Domaćice” MTV Adria, top listi najboljih 20 lokalnih spotova iz regije Adria.

Za kraj – spot benda koji je poznat samo u lokalnim okvirima i vjerovatno ni nema veće pretenzije, ali je ilustracija da se i izvan svjetala velike pozornice mogu događati zanimljivi trenuci.

Rock grupa Pakleni toranj iz Zenice počela je s radom u ljeto 2016. i sastavljena je od tri generacije muzičara: veterani Željko Stapić na basu i bubnjar Zoran Grgić Grga (koji su zajedno svirali još u ’70-ima u bendo Bom), srednjoškolci Anis Mećavica (klavijature, gitara) i Meša Hadžimusić (gitara) te radijski voditelj Edin Sinanović kao vokal.