Bajaga i Instruktori, Dom mladih Sarajevo

Bajaga i Instruktori uskoro u studiju

Muzika - regija Show Time

Bajaga i Instruktori krajem mjeseca ulaze u studio i počinje snimati novi studijski album, nasljednika izdanja “Daljina, dim i prašina” iz 2012. godine.

U 33 godine dugoj diskografskoj karijeri Bajaga i Instruktori nisu snimili previše albuma, možda, zapravo, baš po mjeri – tek devet studijskih izdanja.

Samo na početku, s albumima ”Pozitivna geografija” (1984.), ”Sa druge strane jastuka” (1985.), ”Jahači magle” (1986.) i ”Prodavnica tajni” (1988.) intenzitet izdavanja bio je vrlo dinamičan, a onda su se novi albumi pojavljivali otprilike svake 4-5 godine.

Već to je mogla biti naznaka da, poslije albuma “Daljina, dim i prašina” iz 2012. godine, ove možemo očekivati nove pjesme i novo studijsko izdanje. Deseto, dakle jubilarno.

Prema prvim najavama, plan je da snimanje počne krajem marta i album bi izašao u jesen. Prije toga, već od maja, bend će intenzivirati i koncertne nastupe po regionu.

Kako podsjeća njihova promoterska kuća “Long play”, prethodni album je bio najuspješnije izdanje benda u zadnjih dvadesetak godina i najveći trag je, između ostalih, ostavila raskošna balada “Ako treba da je kraj“,

Foto: Bajaga i Instruktori u sarajevskom Domu mladih, 2008.