Rolling Stones

Željeli i nadali se, ali ništa od Stonesa u Sarajevu!

Muzika - svijet Show Time

Iz našeg ekskluzivnog izvora, bliskog grupi The Rolling Stones, saznajemo da jeste postojala mogućnost za dolazak najvećeg svjetskog rock cirkusa u Sarajevo, ali se ovog ljeta taj spektakl neće desiti.

Iako jedan ovdašnji list piše da su ”Rolling Stonesi u stanju pripravnosti”, u današnjem telefonskom razgovoru sa osobom vrlo bliskom Stonesima, Glas.ba saznaje sljedeće:

”Priča o Sarajevu je sad već stara. Naime, bile su glasine, ali i mogućnost da se to desi. Nije nikad ništa potvrđeno, no taj datum, jedan dan prije Sarajevskog Filmskog Festivala, bio je u igri”.

Naš sagovornik nam je otkrio da nema ništa od ljetne turneje Rolling Stonesa, o kojoj se šuškalo, tj. da će se Europa ”možda desiti na jesen”.

Preciznije, on tvrdi sljedeće: ”Ako se desi, pošto još nema potvrde, onda će to biti u nekoliko dvorana po Europi, kapaciteta od dvadesetak hiljada ljudi. Ne zna se ni da li će Sarajevo opet biti uključeno. Uzimajući u obzir novac, što je manje mjesto za svrku, to znači da je sve puno skuplje”.

Na kraju, naš izvor je još napomenuo – kada koncerti budu ugovoreni, ne brinite, svi će odmah i u isto vrijeme sve znati, jer je to ogromni i ekstra profesionalni mehanizam, koji ništa ne prepušta slučaju.