angel - anđeo

Pogledaj dom svoj, anđele

GPS za dušu Igra života Jedi moli voli

Otkako je svijeta i religije, čovjek vjeruje u uzvišena, vječna bića koja mu pomažu. U islamu se oni zovu meleci, u kršćanstvu anđeli i svakom su čovjeku dodijeljeni kao nevidljivi zaštitnici, a s njim komuniciraju iz pomoć ”anđeoskih brojeva”. Evo njihovog značenja…

Svaka osoba ima bar dva anđela/meleka čuvara.

To su osobni anđeli koji su uz svog ‘štićenika’ tokom cijelog njegovog života. Neki ‘dodatni’ anđeli će dolaziti i odlaziti u zavisnosti od okolnosti i potreba, ali osnovni anđeli čuvari su uvijek s čovjekom, vole bezuslovno i žele samo najbolje. Oni se nikad ne umore od ljudskih potreba i pitanja, niti se ljute zbog čovjekovih izbora.

Međutim, čovjek je stvoren slobodnom voljom i niko od njih se neće uplitati u njegov život ukoliko čovjek to ne traži i ne dopušta. Drugim riječima, pomoć treba tražiti da bi stigla. Nije važno kako se traži, važno je tražiti.

Anđeli komuniciraju s ljudima na različite načine i jedan od njih je kroz brojeve, a evo njihovih tumačenja.

anđeo

Značenje nizova 11, 111, 1111

Često pojavljivanje brojčanog niza 11, 111 ili 1111 ukazuje na prolazak kroz ciklus kada se misli, ideje i želje trenutno ostvaruju – čovjek pomisli na nešto i to se ostvari. Ovaj brojčani niz poručuje: ”Neka vaše misli budu pozitivne, fokusirajte se na svoje želje umjesto na strahove, na mogućnosti umjesto na prepreke”.

Značenje niza 22, 222 ili 2222

Značenje ovog niza podrazumijeva savjet: vrijeme i energiju treba uložiti u svoje snove, zadržavajući vjeru da će se uskoro sav trud isplatiti. Što više dvojki, jača je poruka.

Značenje niza 33, 333 ili 3333

Broj tri u religiji označava Sveto Trojstvo, a stalno susretanje sa ovim nizom označava božansku zaštitu, pomoć i vodstvo. Trojke su takođe znak duhovnog razvoja.

Značenje niza 44, 444 ili 4444

Ako često vidite niz 444 (na telefonu, računima, na registarskim tablicama itd.), to je znak da su anđeli sa vama i utješni podsjetnik da su molitve saslušane i uslišene, kao i da stiže potrebna pomoć.

anđeo

Značenje niza 55, 555 ili 5555

Petice nose vibraciju pozitivne promjene. Što se češće susreće ovaj niz, poruka je sve naglašenija. Niz 555 označava prolazak kroz veliku i značajnu životnu promjenu, ali može biti signal i da se promjena tek sprema. U nizu 555, kada se zbroje tri petice, jednako kao u numerologiji, one daju broj 6 na ovaj način (5+5+5=15; 1+5=6), što ukazuje na savjet da se treba osloboditi strahova u vezi sa materijalmom/egzistencijalnom sigurnošću. 

Značenje niz 66, 666, 6666

Anđeoski broj 6 odnosi se također na materijalizam, na finansije i na ovozemaljske brige. Ali, ovaj broj 6 je podsjetnik da misli treba usmjeriti na duhovne uvide umesto ovozemaljske brige, jer šestica čovjeka udaljava od briga koje potiču od novca i usmjerava na vjeru.

Značenje niza 77, 777 ili 7777

O sedmici se često priča kao o sretnom broju i ona to zaista jeste, jer podrazumijeva potvrdu da je osoba na pravom putu i da nastavi životnom stazom kojom se uputila. Kao i sa prethodnim brojevima, što je više sedmica u nizu, sve je naglašenija poruka i njena važnost.

Značenje niza 88, 888 ili 8888

Broj 8 predstavlja beskonačnost i sve dobro u Univerzumu što je beskonačno, beskonačna ljubav, beskonačna energija, beskonačno vrijeme. Drugim riječima, 8 predstavlja kompletno i beskrajno izobilje bez ikakvog nedostatka. Koncentracije na broj 8 pomažu da se manifestira izobilje svake vrste. Mnogo osmica je odgovor Univerzuma da su želje uslišene.

anđeo

Značenje niza 99, 999 ili 9999

Vidjeti svuda brojčani niz 999 privilegija je rijetkih. Devetka označava kraj, završeni ciklus, što može predstavljati završetak određenog životnog poglavlja. Sa druge strane, pojavljivanje ovog niza može biti poticajno u cilju završetka nečega započetog. Anđeoski niz 999 bukvalno znači: Posveti se svojim prioritetima, sada, nema više mjesta odlaganju. Vrlo često je ovo usmjerenje ka životnom smislu.

Značenje 0

Nula simbolizira savršeni krug bez početka i kraja. Istovremeno je i ništa i sve, alfa i omega. Nula označava podršku Univerzuma.

Značenje niza 1234

Kada se redovno pojavljuje niz 123 ili 1234, to je znak da je vrijeme za pojednostavljenje života. To su jasni pokazatelji da je vrijeme za otpuštanje starog tereta, svega što koči.

Sadržaj preveden i prilagođen iz knjige ”Angel Therapy” autorice Doreen Virtue

1 razmišljanje na “Pogledaj dom svoj, anđele

Komentari su zatvoreni.