Nintendo Switch konzola

Nintendo Switch, neobična nova video game konzola

21. vijek Igraonica

Svakih nekoliko godina jedna od velikih kompanija izlazi s novom konzolom i uvijek obećava čudesne novitete koji poboljšavaju iskustvo igranja – bolju grafiku, online igranje, inovativne metode interakcije s igrama.

Predstavljena za vikend, Nintendo Switch konzola već je dobila uglavnom pozitivne kritike, što je kompaniji važno budući da je prošli model bio promašaj u smislu prodaje, a svi proizvođači su postali puno ranjiviji zbog smartphone konkurencije.

Nintendo je priredio iznenađenje u oktobru prošle godine, kada je objavio trominutni video o novoj konzoli, nakon čega su uslijedila pitanja o tome koje će biti tehničke specifikacije za sistem, koliko će konzola koštati, koje će igre biti na raspolaganju i kada. Nintendo je, međutim, ostao nijem. Umjesto toga, pokazao je osnove igranja, način priključivanja na televizor i igranje u pokretu, gdje konzola funkcionira više kao tablet sa posebnim kontrolama.

Nintendo Switch

Sada se već sve zna. Krajnji rezultat je hibrid stroj koji dolazi s 6,2-inčnim HD ekranom i clip-on “Joy-Con” kontrolerom koji se može samostalno koristiti kao mini gamepad. U ovom “ručnom načinu rada” možete koristiti daljinski, kada ste na putu ili u drugoj sobi.

Kada vratite ekran u kučište, onda možete igrati igrice na velikom TV ekranu, a grafička rezolucija je od 720p do Full HD 1080p.

Poznate su i cijene.

Nintendo Switch košta 280 funta u Velikoj Britaniji, odnosno 300 dolara SAD-u.

Igre koštaju između 40-60 funta. Tako, naprimjer, The Legend of Zelda: Breath of the Wild službeno se prodaje po cijeni od £ 59.99, dok Mario Kart 8 Deluxe košta £ 49.99, ali se sve igrice mogu naći i jeftinije kod raznih izvora.

Postoji i mnogi službeni priključci, ali su prilično skupi. Pro Controller košta oko 64.99 £, dok je cijena još jednog pars Joy-Con kontrolera £ 74.99.

Za sada Nintendo Switch je dostupan u 31 državi Europe (UK, Francuska, Njemačka, Danska, Portugal, Rusija..) te u Sad-u, kanadi i Japanu.