Veliko zanimanje u regiji za fotokonkurs Glas.ba

Cooltura Gledam

Na fotokonkurs ”Glas koji se vidi, slika koja se čuje”, u organizaciji našeg portala i Udruženja ”Zona muzike”, stiže sve više radova iz regiona, a neke od fotografija koje su kandidati za glavnu nagradu, Canon EOS M10, možete vidjeti u galeriji.

Do sada je ukupno 98 radova na konkurs dostavilo 25 autora. Najviše ih je iz Banja Luke (6), Sarajeva (5) i Prijedora (2), iz Hrvatske su se prijavile tri autorice (dvije iz Splita i jedna iz Istre), a iz Srbije četvero umjetničkih fotografa, iz Novog Sada, Niša, Smedereva i Raške.

Podsjetimo, stručni žiri, na čelu sa Reutersovim fotografom Dadom Ruvićem, među pristiglim radovima će izabrati tridesetak za izložbu koja će biti postavljena u okviru tradicionalne kulturne manifestacije ”Zeničko proljeće” te proglasiti pobjednika konkursa i dobitnika prve nagrade (fotoaparat Canon EOS M10).

Do zaključenja konkursa, 30. marta, očekujemo još puno novih prijava i zainteresirani fotografi ih mogu, uz kratku biografiju, dostaviti na mail zonamuzike@gmail.com.

U galeriji su sa po jednom fotografijom predstavljeni:

Adnan Jusić, Anel Čoko, Darija Malešević, Indir Merdanović, Irena Bukvić, Ljubica Romanić-Kreško Mladen Topić, Saša Knezić, Senad Tahmaz, Silvana Malinović, Siniša Pašalić, Tatjana Dedić Starović, Tea Jagodić i Zana Zolota iz BiH, te Brigita Rafanelli, Katarina Jeličić i Živana Selimović iz Hrvatske i Marina Pešić, Olja Simović, Vladimir Milojković i Vukašin Stanojević iz Srbije.