nokia 3310

Veliki povratak legendarnog mobitela Nokia 3310

21. vijek Tehnologija

Vrlo često se čuje da je Nokia 3310 (bila) najveći mobilni telefon svih vremena, unatoč stalnom napretku tehnologije i fantastičnim mogućnostima pametnih telefona nove generacije. I, evo, na svjetskom sajmu u Barceloni će biti objavljen njen povratak na tržište.

Mobile World Congress 2017, koji se u Barceloni održava od 27. februara do 2. marta, tržištu će predstaviti niz noviteta, kao što su LG G6, Huawei P10, Huawei Watch 2, Moto G5, Samsung Galaxy Tab S3, Samsung Galaxy TabPro 2, Sony Xperia X2 i drugi atraktivni mobilni uređaji (detaljnije na linku).

Međutim Techradar posebnu pažnju posvećuje najavi povratka legendarnog telefona Nokia 3310.

redizajnirani telefon nokia 3310

Kako se najavljuje, redizajnirani i poboljšani model (slika gore) će podsjećati na stari, ali će biti tanji i lakši sa novim polimernim kučištem umjesto plastičnog i zaslonom u boji, te će imati puno bolju bateriju.

Onima kojima je mobitel dovoljan samo za telefoniranje i slanje poruka posebno će biti privlačna cijena, koja se najavljuje od 59 eura.

Nokia

HMD holding će na presici uoči sajma predstaviti i svoje druge dopunjene adute – Nokia 3 (149 aura), Nokia 5 (199 eura) i Nokia 6 (249 eura) za zahtjevnije korisnike. Tako, recimo, Nokia 6 ima Android 7 Nougat, 64GB za pohranu, 4GB RAM-a, 5.5-inch Full HD displej i metal uni-body design kućišta.

Sve u svemu, Nokia se vraća na velika vrata na tržište mobilne telefonije.