PAMELA - Julija Savic

PAMELA, nešto sasvim novo na muzičkoj sceni

Cooltura Muzika - regija Slušam

Zagrebačka udruga Ocean znanja i grupa The A! zajedno su otvorili novo poglavlje za muziku i poeziju, spajajući ih na sceni u jedinstveni koncertni događaj i sasvim drukčiji žanr video spotova.

PAMELA je projekt kojeg su pokrenuli udruga Ocean znanja i zagrebački bend The A! s ciljem pomaganja neafirmiranim pjesnicima da se predstave na originalan način, na koncertnoj sceni i uz muzičku bendovsku pratnju.

The A! (ili The Answer!) je karakterističan po muzici koja je kombinacija raznih stilova kao što su pop, soul, hip-hop, funk i blues. U novembru/studenom prošle godine izdali su debitantski album Stereo”, kao dvostruko dvojezično izdanje, i pratio ga je video singl ”Jedan dobar razlog”. Bend trenutno promovira album nizom svirki po klubovima diljem Hrvatske, ali kažu da posebno vole nastupe u sklopu projekta PAMELA zbog odlične atmosfere.

Punim nazivom Poetry and music equals legendary art, projekt predstavlja upravo ono što ime opisuje – poeziju uz glazbenu pratnju, što čini vrlo specifičnu umjetničku formu koja se razvija i nadograđuje svakim novim nastupom, a plan je s vremenom uključiti i ostale grane umjetnosti te organizirati jedan veliki multimedijalan nastup.

projekt PAMELA u Kavezu

Za prvi video odabran je poetski rad ”Heavenly Has-Been” autorice Julije Savić, studentice engleskog na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, koja je i pjevačica benda LOLACOASTER.

Promocija spota (što je već četvrto izdanje projekta!) održana je 15. 2. u zagrebačkom klubu Kavez i te večeri još 11 mladih pjesnika je predstavilo svoje radove uz pratnju benda The A!

Njihov pjevač Mihael Kvorka, jedan od organizatora projekta, najavio je da se već planira sljedeći nastup, opet u Kavezu, kada će biti predstavljeni i novi video spot i pjesma.

PAMELA je, dakle, tek klica. Razvije li se izvan Kaveza, izvan Zagreba te diljem regiona, ta čud(es)na simbioza urbane alternativne muzičke scene i poezije, taj inovativni žanr (bar za ove prostore), koji bismo mogli označiti kao ‘glasna poetika’, sigurno će donijeti puno dobroga i jednima i drugima.

Iz video spot glasne poetike možete vidjeti/čuti i singl grupe The A!