Brit Awards

Brit Awards 2017 obilježili Bowie i Rag’n’Bone Man

Muzika - svijet Show Time

Na sinoćnjem 37. izdanju dodjela britanskih diskografskih nagrada, popularnom Britu, najvažnija priznanja dobili su pokojni David Bowie i novi britanski internacionalni adut, Rag’n’Bone Man.

Legendarni Bowie je ‘Najbolji britanski muški solo izvođač’, a u nasliješe nam je ostavio i ‘Britanski album godine’ – “Blackstar“, dok je soul kantautor Rag’n’Bone Man, kojeg je ove godine uživo upoznati i Exitova publika, nagrađen kao ‘Britanski novi izvođač’, a pripao mu je i trofej ‘Critics’ Choice Award’.

‘Najbolji britanski ženski solo izvođač’ je Emeli Sande, dok je ‘Nagrada za najbolju britansku grupu’ pripala mančesterskom indie-rock sastavu The 1975.

Za ‘Najbolji britanski singl’ proglašen je “Shout Out To My Ex” girl grupe Little Mix, dok je ‘Nagrada za najbolji britanski videospot’ dodijeljena broju “History” One Directiona.

Posebne nagrade ‘BRITs Global Success Award‘, kojom se odlikuju britanski izvođači koji su zabilježili značajan uspjeh na inozemnoj sceni u protekloj godini te ‘BRITs Icon Award‘ otišle su u ruke Adele odnosno Robbiea Williamsa.