Bryan-Adams

U regiji 2017: Green Day, Sting, Nick Cave, Brian Adams…

Muzika - regija Show Time

Ponekih godina u našem regionu imamo baš ‘bogatu žetvu’ koncerata svjetskih zvijezda, a prve najave za ovu za sada nude skroman broj spektakla. O Stonesima u Sarajevu još ništa novoga.

Osim atraktivnih izvođača na najvećim festivalima u našem regionu, kao Arcade Fire, Kings of Leon, Kasabian, Slaves na zagrebačkom InMusicu ili Liam Gallagher i Rag’n’Bone Man na Exitu, ove krajeve će na solo koncertima pohoditi još neke svjetske velike ili manje zvijezde i neke čija je slava vani već izblijedila, a čiji su nastupi službeno potvrđeni.

Evo pregleda:

Natalie Imbruglie će 3. maja/svibnja u Tvornici kulture izvesti akustičarski koncert.

Green Day će 6. 6. nastupiti u ljubljanskoj Areni Stožice, a posebni gosti će im biti američki punk-rockeri Rancid.

Sting nastupa 26. 7. u pulskoj Areni u sklopu svjetske turneje 57th & 9th.

Sting

Nekadašnja muzička ikona Grace Jones po prvi put će nastupiti pred hrvatskom publikom, na otvaranju Dimensions festivala u pulskoj Areni, 30. 8.

Nick Cave & The Bad Seeds 28. oktobra sviraju u beogradskoj Kombank Areni, a dva dana poslije u ljubljanskom Tivoliju.

Bryan Adams 9. 11. ima koncert u zagrebačkoj Areni.

Iznimna blues/rock pjevačica Beth Hart nastupa 10. 11. u velikoj dvorani Boogaloo Cluba.

U vezi sa (ne)mogućim koncertom legendarnih Rolling Stonesa u Sarajevu ovog ljeta, i dalje je sve samo šuškanje. Rock veterani još nisu zakazali ni jedan službeni datum u ovoj godini i jedina informacija, opet s oznakom ”šuška se”, dolazi sa nezvanične fan-club stranice. Prema tom izvoru, mogući termini su 3. 6. (Zeltweg, Austrija), nepoznati dan u junu u Dublinu, 24. 6. (Pariz), 1. 7. (Oslo), juli bez datuma u Barceloni i Veneciji, 14. 7. (Holandija) – i juli ili avgust na planini Bjelašnica kod Sarajeva.

Beth Hart