Auswinkl i Toni Janković

Power rock balada ”Ne želiš kraj” u valcer verziji

Muzika - regija Show Time

Ausswinkl muzikanti je istarski sastav i u pripremi svog drugog albuma snimio je neobičnu obradu poznate rock balade Divljih jagoda, koju u duetu pjevaju Toni Janković i solistica benda Maja Vidmar.

Ausswinkl muzikanti su u Hrvatskoj poznati po karakterističnom muzičkom izrazu alpskog i subalpskog podneblja (tzv. ”Oberkrainer”), pa su u ritmu specifične podvrste valcera odlučili da snime popularnu rock baladu.

Autor aranžmana za novu verziju ”Ne želiš kraj” je klarinetista istarskog sastava, Denis Kezele, a producenti su Davor Totović (instrumentalna pratnja) i Zele Lipovača (vokali), koji je za originalnu pjesmu Divljih jagoda autor muzike, a tekst je napisao njihov tadašnji pjevač, Ante Toni Janković.

Toni Janković o tome: Dok sam bio na odsluženju vojnog roka ondašnje JNA u Somboru, napisao sam tekst za pjesmu ”Ne želiš kraj”. Nakon toga išli smo na turneju s Divljim aagodama, a album koji smo izdali bio je “Stakleni hotel” (1981.). Poslije turneje, Divlje jagode su otišli snimati album “Motori”, a ja sam izašao iz benda. Pjesmu “Ne želiš kraj” originalno je otpjevao Alen Islamović, a snimljena je u još dvije verzije: na albumu “Od neba do neba” Divljih jagoda pjeva ju Pero Galić i Bend Trix koju pjeva Zlatan Čehić Čeha. Četvrta verzija pjesme je upravo ova koju su Ausswinkl muzikanti sjajno odradili u svom prepoznatljivom stilu.