Jenner

Jenner, jedini ovdašnji ženski speed-thrash metal sastav

Muzika - regija Show Time

Beogradski ženski metal sastav Jenner ovih dana objavljuje debitantski album ”To Live Is To Sufferza etiketu Internö Records i sprema se za prvu koncertnu promociju 15. 4. u beogradskom klubu Elektropionir.

Jenner je, dakle, jedini ženski speed/thrash metal bend na ovim prostorima, a oformire su ga u decembru 2013. godine sestre Aleksandra (gitara) i Marija (bubnjevi), koje su muzički odrastale pod utjecajima Judas Priest, Warlock, Grim Reaper…

Jenner

U postavi su im se pridružile Anđelina (vokal) i Jana (bas) i na prvim nastupima po beogradskim klubovima izvodile su covere svojih svjetskih uzora.

Ubrzo su, međutim, počele raditi i autorske pjesme, pa su snimile dvije demu numere ”Hear the thunder roar” i ”On the judgement day”. Nakon zapaženog nastupa na 49. Zaječarskoj gitarijadi, 2015. godine, u izmijenjenoj postavi – Anđelina Mitić (vokal), Aleksandra Stamenković (gitara), Mina Petrović (bas gitara) i Marija Dragićević (bubnjevi) – punom su parom počele raditi na prvom albumu, koji je, eto, završen i čeka na koncertnu premijeru.