Karamela, rock grupa iz Kopra

Zaboravljeni veterani i legende rocka opet na sceni

Muzika - regija Show Time

Imena benda koji je uživo pratio Josipu Lisac, Zdenku Kovačiček, Massima Savića i Dadu Topića malo ko se danas sjeća. No, kad se kaže da su ga činili članovi nekadašnjih Kameleona, Septembra i Boomeranga, sjećanja se bude…

Bend se zove Karamela i bez njegove pratnje mnoge od najvećih zvijezda rock scene 1980-ih godina, među kojima su Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Massimo Savić i Dado Topić, nisu mogle zamisliti svoje koncerte, održavane u sklopu spektakularnih turneja po državama tadašnjeg Sovjetskog Saveza i Jugoslavije.

Karamelu su u Kopru 1982. formirali članovi nekadašnjih kultnih sastava Kameleoni, September i Boomerang – Marjan Malikovič, Goran Velikonja, Zlati Klun i Jadran Ogrin, a u kraćem periodu njihov stalni pjevač bio je Dado Topić.

Često su nastupali na festivalima u Splitu, Sarajevu, Beogradu te u Italiji, a stekavši status jednog od najkvalitetnijih pratećih bendova dobili su priznanje od velikog autora Karla Metikoša, koji im je 1983. povjerio osmišljavanje aranžmana na svim pjesmama albuma “Hoću samo tebe” Josipe Lisac.

S ovom pjevačicom su svirali i 1987. u novoj zagrebačkoj dvorani Cibone (danas KD Dražena Petrovića), na čuvenom prvom koncertu ikada u ovom prostoru.

Karamela 1990. prestaje s radom pa se nakon osam godina vraća s albumom “Najlepša so jutra“, poslije kojeg se ponovno koncertno aktiviraju.

Prošlo je novih 19 godina, da bih ovih dana Karamela, u izvornoj postavi, objavila album “Brez strahu” u izdanju Croatia Recordsa, sa 11 autorskih pjesama, koje će kod mnogih probuditi uspomene na neka lijepa minula vremena.

Album prati i prvi video singl “Jaz bi še“, a uskoro možemo očekivati i nove koncertne pohode Karamele.