porin_2016_split

Objavljene nominacije za diskografski trofej Porin

Muzika - regija Show Time

Za 24. izdanja hrvatske diskografske nagrade Porin, čija završna ceremonija je zakazana za 17. 3. u Splitu, najviše nominacija imaju Oliver i Gibonni za album “Familija”, a slijedi ih Matija Dedić za “Matija svira Arsena – Live in ZKM”.

Od 12 nominacija njih pet, Oliver i Gibonni imaju ukupno 12 nominacija, mešu ostalim za album godine, za najbolji pop album, najbolju vokalnu suradnju (pjesma “Sreća”), te za produkciju i snimak, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Oliver osvojio četiri nominacije za pjesmu “Gdje to piše?”, a Gibonni tri za pjesmu “Udica”.

Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija, među kojima su kategorije najbolji koncertni album i najbolji instrumentalni album (“Matija svira Arsena – Live in ZKM”), a podsjetimo da je Matija prošle godine bio šampion za osvojenih šest trofeja, koliko je osvojio za studijski album ”Matija svira Arsena”.

Po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental i mlada osiječka pjevačka zvijezda Mia Dimšić, dok Let3 imaju tri nominacije za album “Angela Merkel Sere”, među ostalim za album godine, a u toj su konkurenciji još Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar.

Renar je za sjajni album “Tišina” dobila dvije nominacije, koliko ih imaju još Massimo, Igor Geržina, Parni valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko

Nakon dvije godine uspješne organizacije Porina, Split je ponovo domaćin završne ceremonije i dodjela nagrada će se ovaj put preseliti sa Gripa u Spaladium Arenu, 17. marta.

Sve nominirane pogledajte na stranicama Porina

Naslovna fotografija: Porin 2016