MC festival za izvođače iz BiH, Hrvatske i Srbije

Muzika BiH Show Time

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg BiH izdanja, Red Bull RapLika 2017 postaje regionalna: za sudjelovanje na ovom MC festivalu mogu se prijaviti izvođači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Budući da će konkurencija ove godine sasvim izvjesno biti znatno žešća, organizatori preporučuju MC-ijevima da što prije počnu s pripremama. Svoju vještinu hip hop improvizacije mogu brusiti u online duelima na web stranici takmičenja.

Red Bull RapLika je nasljednik takmičenja Red Bull MC Battle, koje je u tri godine održavanja (2010, 2011. i 2012) privuklo izuzetno interesovanje bh. i regionalne hip hop scene. Prvo izdanje Red Bull RapLike održano je u ljeto 2016. godine u Sarajevu, donijevši nekoliko novina u sadržaju i formatu takmičenja.

RedBullReplika, Peru
Red Bull RapLika u Peruu

No, suština je ostala ista: riječ je o borbi jedan-na-jedan u freestyle repanju, nadmetanju u sklapanju rima “iz glave“. U ovim dvobojima pobjeđuje onaj koji inteligentnije i duhovitije odgovori svom protivniku.

Prijave za nadmetanje, sa snimljenom sa freestyle improvizacijom, dostavljaju se na www.redbullraplika.com, gdje svaki kandidat treba otvoriti svoj profil.

Trenutno su na web stranici otvorene mogućnosti borbe ‘u četiri oka’ i samostalnog vježbanja, a uskoro će biti objavljen i sedmični termin za online borbe ‘1-na-1’ pred publikom.

Za najnovije informacije o početku i načinu prijave za takmičenje, te formatu i pravilima, pratite web stranicu i Facebook page takmičenja.