radio

Kup 202 – ili zašto je radio i dalje kralj medija

Muzika - regija Show Time

Nakon demo mastersa i Lige, Radio Beograd 202 i Udruženje rock muzičara Srbije ove godine su pokrenuli novo i jedinstveno takmičenje rock grupa na ovim prostorima, Kup 202.

Kako naziv sugerira, ideja je osmišljena po uzoru na fudbalsko kup takmičenje: formirano je osam takmičarskih grupa, sa po 4 ekipe (grupe/izvođača), pa će u svakoj grupi svi svirati jedni protiv drugih, a onda na ‘ispadanje’ u drugom dijelu, sve do finala.

Prvi dio takmičenja već se ostvaruje jednom sedmično, u noćnom programu radija Beograd 202, u terminu srijeda na četvrtak, i za vrijeme ”meča” (emitiranja pjesama svakog izvođača) slušaoci glasaju SMS porukama ili na Facebook stranici Kup 202.

Pobjednik svakog pojedinačnog susreta je bend/izvođač koji postigne više ”golova”, odnosno dobije više glasova i u tom slučaju pripadaju mu 3 boda. U slučaju neriješenog rezultata, kao i u sportu – svima po bod.

Radio 202 Ekipa-Demo-Mastersa

Tijan, Pogonbgd, Grate, Sorabi bend, Šaht, Pop Star Beograd, Čovek bez sluha, Trnje… neki su od izvođača koji igraju muzičke utakmice u Kupu 202 i njihovi rezultati sa aktuelnom tabelom mogu se pratiti na FB stranici.

Ovim maštovitim konceptom, popularna beogradska ‘dvjestodvojka’ dokazuje zašto je radio i dalje kralj medija, jer se brže i efikasnije prilagođava vremenu i okruženju. Nije nevažno spomenuti da u konkurenciji svih (ne)mogućih reality programa na svim ovdašnjim televizijama, radio, eto, može ponuditi originalni korak dalje.

Nadajući se da ova priča jednom može narasti i do regionalnog super-kupa (u saradnji sa radio programima ostalih zemalja), vjerujemo da će već ove godine bar Kup 202 iznjedriti pravog rock šampiona u Srbiji, spremnog za ozbiljne ‘okršaje’ na sceni.

Temelji za takva očekivanja već odavno postoje. Beograd 202 i njegov glavni muzički urednik Vlada Janković Džet posvećuju se podržavanju mladih muzičara i izgradnji rock scene u Srbiji više do 30 godina.

Foto: dio ekipe Beograda 202