BKC Tuzla, Massimo

Niz atraktivnih programa u povodu 20 godina BKC Tuzla

Cooltura Saznajem

Bosanski kulturni centar Tuzla trenutno je najposjećenija kulturna ustanova u Tuzli sa oko 80.000 posjeta u 2016.godini  i realizovanih 370 događaja: izložbi, koncerata, promocija, filmova…

Radnički dom ”Moša Pijade” U Tuzli otvoren je davne 1954. godine za proslavu godišnjice Husinske bune i sve do ratnih devedesetih bio je jedno od kultnih mjesta kulture i društvenog života u tom gradu.

Tek krajem 1997. prostor je obnovljen i ponovo otvoren kao Javna ustanova Bosanski kulturni centar TK Tuzla.

Ovogodišnje, dakle, obilježavanje 20-godišnjice BKC-a donosi Tuzlacima intenzivnije programe i niz atraktivnih koncerata, u organizaciji agencije ”Zeus”, jedne od najaktivnijih koncertnih i event produkcija u gradu soli.

Sezona je otvorena koncertom Nene Belana (11.2.) i nastavlja se nastupom makedonske pop pjevačice Kaliopi (14.2.), kojim ona započinje svoju BiH turneju.

Poznati zenički glumac Haris Burina će 25. februara pred tuzlanskom publikom izvesti stand up komediju ”Tako je govorio Lepi”, a dugo očekivana opera ”Zmaj od Bosne kompozitora i profesora Asima Horozića u režiji prof. Ozrena Prohića zakazana je za 13. 3. u velikoj dvorani BKC-a.

Izvor: Festival.ba
Naslovna fotografija: koncert Massima u BKC-u