Tale Quale

Nova imena region-scene: Tale Quale (Mostar)

Muzika BiH Show Time

Tale Quale je jedinstvena muzička fuzija iz Mostara, nastala u proljeće 2015. godine, i obradama alternativnih pop, soul, jazz i r’nb hitova stvorili su temelj za kreiranje autorskih pjesama posebnog stila, a njih predstavljaju na debut albumu.

Tale Quale (napominju: u značenju tako kako jeste) publici se predstavljao najprije s obradama pjesama, a onda i sve većim brojem autorskih brojeva.

Postavu ove akustičarske etno pop jazz grupe čine Azra Aksoj (glavni vokal, klavijature), Andrea Perić (gitara, usna harmonika) i Mirza Alendar (bubanj, cajon), koji za sebe kažu da pronalaze drugačiji muzički put, kroz neobičan ritam, lepršave melodije i stihove ‘koji pronalaze svaku ljudsku dušu’.

To bi bio pojednostavljeni opis njihovog prvog albuma ‘‘Stranac” u izdanju Art kuće, koji su nedavno promocirali u Mostaru.

Kako zvuči Tale Quale možete čuti u jednom live spotu te u singlu ”Vrati se”, kojim su u decembru prošle godine najavili album prvijenac i u kojem su imali pomoć poznatog mostarskog muzičara i producenta Atille Aksoja, koji je svirao bas, harmoniku i marimbu.