Rag'n'Bone Man

Izašao debut album Rag’n’Bone Mana, novog headlinera Exita

Muzika - svijet Show Time

Masovno prihvaćanje već odavno ne znači i garanciju kvaliteta, ali u slučaju britanskog muzičara podatak o skoro 133 miliona You Tube pregleda njegovog prvog singla imamo spoj i masovnosti i nečeg iznimnog.

Rory Graham alias Rag’n’Bone Man ili ”nježni div”, kako ga nazivaju, 32-godišnji je muzičar iz provincijskog gradića u Istočnom Sussexu i iznikao je iz hip hop scene.

Možda je na sebe skrenuo pažnju i neobičnom pojavom – sa brojnim tetovažama (na lijevoj ruci je ispisao ‘funk’, a na desnoj soul’), pirsingom i korpulencijom – što u potrošačkom show bizu može biti značajno, ali njegov netipični glas, njegova interpretacija soula i bluesa, njegovo ‘ono nešto’ što je besmisleno riječima objašnjavati, učinili su da njegova pjesma ”Human” sada spada u jedan od najvećih svjetskih hitova.

Očekivanja da će njegov istoimeni prvi album, koji se pojavio danas. 10. februara, biti jedan od najprodavanijih albuma 2017. vrlo su utemeljena. Ako imalo sumnjate, preslušajte ga na deezer platformi.

Spot “Human“, od ljeta prošle godine do danas, bilježi blizu 133 miliona pregleda, a milionske ima i druga numera ”Skin”, iako je nadvno postavljena samo u audio varijanti.

Ono što sve ovo čini posebno interesantnim jeste objava da će Rag’n’Bone Man nastupiti kao jedan od headlinera ovogodišnjeg novosadskog Exita, a na glavnoj pozornici će se pojaviti 9. 7.