Crvi, bend

Crvi: debitantski album “Piše nam se dobro”

Muzika - regija Show Time

Uz ovu vijest Glas.ba započinje inovaciju: pojedine novosti ćemo vam, osim u formi teksta, donositi i u audio verziji, u kojoj istu vijest možete slušati uz odgovarajuću muzičku podlogu. Uživajte…

Beogradski alternativni rock sastav Crvi izdao je 2. februara svoj prvi album pod nazivom ”Piše nam se dobro’‘ kojim ironično opisuju realnost, a nju zvukom i tekstovima iscrtavaju u sedam autorskih brojeva.

Crve predvodi pjevač, gitarista te autor svih pjesama Damjan Babić (ex Kriške, Lollobrigida i Zemlja Broj 9), a u postavi su još Ivan Skopulovič (gitara, bas), Vladimir Pejković (gitara, bas, prateći vokal) i Marko Benini (bubanj, prateći vokal).

Kako sami sebe opisuju, oni su bend u stalnom nastajanju i Crvi nisu supergrupa, već grupa ljudi koja se svirački razume i nadopunjuje. Crvi žele da lutaju, a ne žele da idu sigurnim putem.

Album su 2. februara objavili kao download po principu ”plati koliko želiš” na web adresi grupacrvi.bandcamp.com, što znači da se može preuzeti i besplatno, a kao izdavači su navedeni ‘više manje zauvijek’ & Gezellig Records

Njihova muzika je ”zvučna je kulisa Munchovog ‘Krika’ 21. stoljeća, predstava za one koji možda ne razumiju te realnost za one koji shvaćaju težinu ironije koju naslov albuma stavlja pred nas. Kao što je njihova glazbena misao direktna i neposredna, tako i ”Piše nam se dobro” precizno secira nemogućnost bijega od neotkrivenog i neminovnog”.