Koncerti: pop Valentinovo i rock AntiValentinovo

Muzika - regija Show Time

Valentinovo je jedan od omiljenih povoda za romantične koncerte, koje će diljem regije prirediti Prljavo kazalište, Kaliopi, Nina Badrić, Josipa Lisac i brojni drugi muzičari, ali je odnedavno smišljena i tradicija rock koncerta nazvanog AntiValentinovo.

Budući da ove godine Valentinovo pada na utorak, veliki koncert, kao uvod za Dan zaljubljenih, grupa Prljavo kazalište je zakazala ipak za vikend.

Prljavci, najslavniji upravo po power pop-rock baladama, sviraju u splitskoj Spaladium Areni, u petak 12. 2.

Regionalna muzička mega zvijezda Josipa Lisac će, pak, na Dan zaljubljenih pjevati u beogradskom Sava centru, no ovaj je koncert puno vrijedniji kao čin kojim Josipa proslavlja 50 godina karijere. Istim povodom ona će koncert izvesti i u Novom Sadu, 26. 3., a za tamošnju publiku snimila je posebno video obraćanje.

 

Valentinovski dan je određen za početak BIH turneje makedonske pjevačke dive Kaliopi, koja će 14. 2. nastupiti u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, dan kasnije u banjalučkom Banskom dvoru, zatim 16. februara u Mostaru, u dvorani Herceg Stjepan Kosača, 17. februara u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu, a završava se 18. februara u Sarajevu, koncertom u Bosanskom kulturnom centru.

S Kaliopi će se u valentinovskim BiH nastupima skoro ‘sudarati’ Nina Badrić – 13. 2. zagrebačka pop pjevačica ima koncert u Mostaru, a 14. 2. u Sarajevu.

Suprotno od pop zvijezda, rokerska muzička populacija će se okrenuti – AntiValentinovu.

Let3, Antivalentinovo 2016

Smislili su ga, prošle godine (a ko bi drugi?) Let 3 uz tipično svoj provokativni slogan i u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova svirali su 12. 2. sa gostima, Morso i Kawasaki 3P.

Novi ovogodišnji AntiValentinovo 2 održava se u subotu, 11. 2., na istom mjestu, a ovaj put će se Letovcima pridružiti pobjednici Karlovačko RockOff festivala 2016. u kategoriji koncertna nada, S3ngsi, te Stampedo i Psihomodo pop. Slogan je sada pojačan – Ništa ljubav, turbo karanje.