Darko Rundek

Rundek najavljuje remasterirani Apokalipso za jubilej

Muzika - regija Show Time

Prije 20 godina pojavio se prvi solo album Darka Rundeka ”Apokalipso” i cijenjeni rock autor će ovaj jubilej obilježiti ograničenom serijom koncerata te reizdanjem albuma na dvostrukom vinilu, sa nekim ranije neobjavljenim snimcima.

Kako je Rundek otkrio portalu Muzika.hr – remasterirani dupli LP ‘Apokalipso‘ će imati bogato opremljen box zajedno s nikad objavljenim snimkama Haustorovih ‘Dovitljivih malih čudaka’ iz 1990., a rođendan će proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa velikim bendom  okupljenim samo za tu priliku i hepeningom pod naslovom ‘Apocalypso Now’.

Podsjetimo, album ”Apokalipso” nije samo jedno od najpopularnijih Rundekovih izdanja, nego je bio i muzički događaj godine 1997. u Hrvatskoj, a autor je nagrađen sa 5 Porina (pjesma i hit godine, najbolji muški vokal, najbolji video i najbolja vokalna saradnja) te sa 4 trofeja tadašnje specijalizirane rock nagrade Crni mačak (song godine za naslovnu pjesmu, najbolji rock pjevač, najbolja rock saradnja i najbolji video klip)

Rundek bi mogao imati još jedan razlog za slavlje u ovoj godini. Naime, u zagrebačkom klubu Kulušić njegova grupa Haustor je prije 35 godina, početkom januara 1982., izvela koncert ukoji je snimljen za prvi – i pokazalo se jedini – live album ovog sastava.