Daniel-Ryan Spaulding

Kanadski stand-up komičar na BH turneji

Metropol Samo urbano

Daniel-Ryan Spaulding je Kanađanin koji ima i hrvatske korijene, pa je, poslije intenzivnog nastupanja u 40-ak zemalja svijeta, odlučio doći i u ove krajeve, jer je veliki fan Bosne i Hercegovine.

Ovaj stand-up komičar sebe s pravom naziva građaninom svijeta, koji je ostvario razne kontakte u brojnim zemljama, dvije godine je živio u Norveškoj, a sada je nastanjen u Amsterdamu.

U kratkoj BiH turneji će se predstaviti publici u Mostaru (2. februara u Black Dog Pubu), Zenici (4. februara u klubu Zona) i Sarajevu (6. februara u klubu Monument), a onda opet nastavlja skitanje svijetom, jer je zakazao seriju nastupa u Singapuru, Kuala Lumpuru, Jakarti…

Daniel-Ryan Spaulding
Sa jednog nastupa u Zagrebu

Njegov humor britanski Three Weeks je opisao kao ‘vrlo zabavnu predstavu, u kojoj neke vlastite frustracije pretvara u smiješne, a ponekada i brutalne anegdote’. Njegove spotove predstavljali su Huffington Post, College Humor, Boing Boing, Cosmopolitan, RTL, Nova TV i brojni drugi mediji.

Za svoja tri prva predstavljanja u BiH publiku poziva: Join us for an awesome one man show from one of Europe’s top touring comics… It promises to be a wild, out-of control, WTF?!, sassy night – everyone is welcome!