Festival Rotterdam

Roterdamski filmski festival uživo i ove godine u Sarajevu

Film & Foto & TV Show Time

Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point i ove godine pridružili su se Međunarodnom filmskom festivalu ”Rotterdam uživo”, pa će sarajevska publika, istovremeno sa gledaocima u 45 evropskih dvorana, moći pratiti tri filma.

U okviru saradnje sarajevskoj publici bit će omogućeno simultano praćenje dijela programa 46. filmskog festivala, zajedno s publikom u 45 evropskih i singapurskih kino dvorana.

Nakon prošlogodišnjih uspjeha projekta program ”IFFR Live!” će i ove godine prenijeti dašak filmskog uzbuđenja s jednog od najznačajnijih filmskih festivala u svijetu, ali i predstaviti novi vid filmske prezentacije u sklopu jedinstvene platforme koja socijalne mreže i internet integrira u festivalsko tkivo.

Osim što će imati priliku da pogledaju tri filmska ostvarenja, posjetitelji će u kinu Meeting Point, od 27. do 29. januara, nakon svake projekcije moći učestvovati u Q&A i panel diskusiji s rediteljima i ekipama filmova putem video-linka te postavljati pitanja putem Twittera i Facebooka koristeći hashtag #livecinema.

I ovogodišnji program festivala u Sarajevu bit će održan uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Sarajevu. Svi filmovi su titlovani na BHS i engleski jezik, saopćeno je iz kina Meeting Point.

(FENA) M.L.