Ed Sheeran

Ed Sheeran: Treći album ”Divide” izlazi 3. 3. (video)

Muzika - svijet Show Time

Samo nekoliko dana poslije objave singlova ”Shape of You” i ”Castle on the Hill”, Ed Sheeran je objavio – nakon nakon ‘zbrajanja’ i ‘množenja’ vijeme je za ‘dijeljenje’ i treći njegov studijski album izlazi trećeg dana trećeg mjeseca ove godine.

Ako je suditi po ostvarenim rekordima prva dva singla na top listama i rekordnim pregledima video spotova (40-ak i oko 55 miliona u ovom kratkom vremenu), Sheeran će svojim fanovima podijeliti još puno hitova na albumu ‘Divide”, nakon što se pojavi na tržištu 3. mart 2017.

Ed je novi materijal i producirao zajedo sa reperom Bennyjem Blancom, koji je kao remikser i producent radio s nizom novih zvijezda (a i na prethodnom Sheeranovom albumu) te Steveom Macom iz iste muzičke kategorije, što je još jedna garancija da možemo očekivati jedno od komercijalno najuspješnijih izdanja godine.

P.S. (sasvim neobavezno i samo da bude zabavnije)

Zaljubljenicima u magiju brojeva nudimo ovo tumačenje: ako imamo treći Edov album koji je “dijeljenje” i izlazi 3. 3., onda matematička operacija 3:3:3 daje 0,33 – i cijela ova igra brojeva neodoljivo podsjeća na brzinu gramofonske LP ploče 33 1⁄3.