EoT, Maja Kolarić

Nova imena region-scene: EoT (Karlovac)

Muzika - regija Show Time

Na samom izmaku 2016. održano je finale 8. Rovinj Music Festivala i odlukom žirija pobijedila je karlovačka alter-rock metal grupa EoT, a drugo mjesto pripalo je sarajevskom pop-funk-jazz sastavu East Time.

Na osmo izdanje RMF-a prijavila su se 52 demo benda iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije, vrlo različitih stilova, ali vrlo ujednačenog kvaliteta, što je organizatoru i stručnom žiriju donijelo najveću ”glavobolju” – koje bendove, među sve boljim izdvođačima na ovom festivalu, izdvojiti kao najperspektivnije, dakle one ”koji tek trebaju osvijetliti svijetla pozornice”.

Svaki festival podrazumijeva, ipak, pobjednike, pa je žiri odlučio: nagrada od 5000 kuna i studijsko snimanje pjesme u Glazbenom laboratoriju Rovinj pripala je karlovačkom alter rock-metal bendu EoT, drugo mijestu zaslužila je sarajevska grupa East Time, trećeplasirani su Slow Motion Suicide iz Zagreba i četvrti su pulski Fancy Filter.

Rovinj Music Festival 2016

East Time smo već predstavili u našoj rubrici ”Nova imena regionalne scene”, pa u istoj rubrici prostor sada posvećujemo sastavu iz Karlovca.

Pažnju su privukli još 2014. godine, kada su (s nazivom Eclipse of Time i drugačijom postavom) pobijedili “Mack Production” konkursu u Čakovcu, nakon čega slijede pobjede na O’Rock festivalu u Oroslavlju, međimurskom Ratu bendova te na internacionalnom Shengen Festu u Sloveniji.

Uspjehe su nastavili nizati i pod današnjim imenom EoT osvajanjem prvih nagrada na “Croatia Bike Week” gitarijadi u Puli te na banjalučkom Demofestu 2016, na kojem je njihova članica Maja Kolarić proglašena najboljom basisticom.

Osim toga, EoT je prošlog ljeta imao čak dva nastupa na zagrebačkom InMusic festivalu, na Main i World stageu.

Također, do sada su objavili četiri odlično ocijenjena singla, “Balkanska fiskultura”, “U čemu je bit?”, “Bye bye i “Naš mali planet”, a u jesen 2016. godine skupljeni su na prvom albumu “Defibrilacija“, objavljenom za nezavisnu diskografsku kuću Spona pod.

EoT su: Maja Kolarić (vokal, bas gitara), Boris Kolarić (gitara, vokal) i Goran Glavač (vokal, bubnjevi).

Uz spot za pjesmu sa debi albuma, pogledajte i njihovu živu izvedbu na prošlogodišnjem Demofestu.