Didino zlato, parodija

Didino zlato, dalmatinska parodija u stilu Nadrealista (video)

Ludometar Snimljeno

Dio članova TBF-a i grupa glumaca entuzijasta u Splitu su početkom milenija snimili serijal ”Didino zlato”, prvu hrvatsku sapunicu, koja je završila u zaboravu nakon što pregovori sa HTV-om o njihovom prikazivanju nisu uspjeli.

Još dok nisu imali ni djelić današnje slave, dio članova The Beat Fleeta sudjelovao je 2000. godine u grupi ODRON (Organization of the Drama-Oriented Non-professionals), u okviru koje su snimili low budget serijal parodija na sapunice pod nazivom “Didino zlato“. Realizirali su pet pet kratkih 6-minutnih epizoda ispunjenih bizarnim humorom na granici horora, ali kada pregovori sa HTV-om o njihovom prikazivanju nisu uspjeli, sve su 2007. završile na YouTube servisu.

Nažalost (kako je napisano u jednom komentaru), zbog loših tagova ni tamo nisu imali puno pregleda. Evo, pak, prilike da pogledate ljubavne zavrzlame Dolores, Miguela, Pedra, Edmunda i ostalih likova.

Snimatelj i montažer: Svebor Kranjc; Uloge: Stanko Bilić (Don Prle), Teo Šourek, Mladen Badovinac, Aleksandar Saša Antić, Dragan Lukić, Dražen Vuković, Nikola Čelan, Pavle Dulčić…; Snimano u Splitu 2000./2001.

Nastavak na sljedećoj strani, pardon u sljedećoj 275. epizodi, u kojoj ćete možda saznati je li se Dolores možda porodila i je li možda otkrila zagonetku o ocu svog djeteta…