apokalipsa

Treća (ne)sreća – Zemlja će biti uništena u oktobru 2017

21. vijek Naučno (ne)dokazano

Dvije najavljene apokalipse, 2012. i 2015. godine, nisu se dogodile. Međutim, britanski istraživač David Meade tvrdi: sada je stvarno – kraj nam stiže u oktobru ove godine!

Medijski hit prije pet godina bilo je proročanstvo drevnih Maja, koji su kraj Zemlje predvidjeli za 21. 12. 2012. Zatim je i u 2015. bilo najavljeno čak nekoliko (!) smakova svijeta, ali se opet ništa nije dogodilo.

No, David Meade, istraživač i autor brojnih TV serijala na BBC-u, tvrdi da je stvar ozbiljno proučio i sve napisao u knjizi ”Planet X – dolazak 2017′najavljujući da će ogromna zvijezda smrti, koja sa sobom donosi planetu Nibiru, izbrisati Zemlju u oktobru ove godine.

Jesu li uvjerljiviji njegovi ”naučni i astronomski dokazi” ili religiozni stav izražen tvrdnjom ”Bog je tako rekao u Bibliji”, sasvim je svejedno. U međuvremenu, Meade uspješno prodaje svoju knjigu u cijelom svijetu, a izvjesni biznismen Robert Vicino, kako navodi Daily Mail, ima saznanje da se svjetska elita već odavno priprema za kraj. Nejasno je samo kako će oni biti pošteđeni bez obzira na podzemne bunkere koje im Vicino gradi. I prodaje.

Za kraj, ako imate baš toliko vremena, evo i jednosatnog videa koji je o ovoj temi uradio David Meade.

https://youtu.be/pOJjtVNiuLU