Zuckerberg & AI asistent

Zuckerberg otvorio svoj dom i otkrio kakva budućnost nas čeka

21. vijek Tehnologija

Još donedavno samo filmska fantazija, nova stvarnost umjetne inteligencije i u našoj svakodnevici već je počela, kako otkriva u kratkom videu Mark Zuckerberg.

U tekstu ”Nekoliko presudnih tech predviđanja za 2017”, koji smo objavili prije nekoliko dana, jedno od tih predviđanja glasi: Očekujte automatizirane osobne asistente, sa mogućnošću da postanu proaktivni, te uređaje više prilagođene tome kako želimo da se ponašaju.

Dapače, nova stvarnost je već počela. Mark Zuckerberg, osnivač i vlasnik Facebooka, upravo je ovih dana na You Tube kanalu podijelio video u kojem je predstavio svoj dom kojim vlada nova verzija umjetne inteligencije!

Riječ je o osobnom asistentu, virtuelnom robotu po imenu Jarvis, za kojeg je Zuckerberg glas kupio od slavnog filmskog glumca Morgana Freemana.

U videu gledamo kako Jarvis pomaže Marku, priprema mu raspored, sprema mu doručak, upravlja rasvjetom, bira muziku… Baš s tim u vezi, opet se ‘kola lome’ na kanadskom bendu Nickelback.

Nakon što je kanadska policija objavila da će pijanim vozačima, koje budu sprovodili u pritvor, puštati pjesme Nickelbacka kao prvu ”kaznu”, sada je i Mark tražio od svog AI asistenta da mu pusti neku dobru pjesmu kanadskih alter-metalaca, a robot je uzvratio: ‘Oprosti Mark, bojim se da to ne mogu napraviti – ne postoje dobre Nickelback pjesme’.

Naravno, još se ne spominje kada će osobni asistenti postati svima dostupni, ali ova priča pokazuje kakva nas budućnost već sutra čeka. Na tu temu preporučujemo i priču o već lansiranom ”OK, Google”.

https://youtu.be/SHNyfG0YPqA