Mick Jagger, Rod Stewart, Bob Marley

Jagger na listi muzičkih rekordera – po broju djece

Ludometar Zanimljivo

Sve svjetske celebrity rubrike zabilježile su da je slavni frontmen Rolling Stonesa, Mick Jagger, sa 73 godine osmi put postao otac. Podsjetimo tim povodom na ostale potentne svjetske muzičke zvijezde.

Jaggerovo osmo dijete dobilo je ime Deveraux Octavian Basil (Octavian potječe od riječi octo za broj osam na latinskom jeziku).

Prvo njegovo dijete, kćer Karis Hunt Jagger, rođeno je 1970. u vezi sa Marshom Hunt, neposredno nakon raskida četverogodišnje neformalne veze sa Marianne Faithfull.

Sa prvom i jedinom zakonitom suprugom Biancom, Jagger ima samo kćer Jade Sheena Jezebel Jagger (1971). Manekenku Jerry Hall oženio je 1990. na privatnoj ceremoniji na otoku Baliju, ali je Engleski sud 1999. taj brak proglasio ništavnim. U toj vezi rođeni su Elizabeth ‘Lizzie’ Scarlett (1984), James Leroy Augustin (1985), Georgia May Ayeesha (1992) i Gabriel Luke Beauregard (1997). Napokon, brazilska manekenka Luciana Gimenez izvanbračno mu je rodila sina Lucasa Mauricea Morada (1999).

Sa modnom dizajnericom Laurom L’Wren Scott slavni pjevač je započeo vezu 2001. i trajala je, bez sklapanja braka, do njezinog samoubojstva 2014., iste godine kad je postao pradjed. Novu izvanbračnu vezu vremešna rock zvijezda je započeo sa 43 godine mlađom balerinom Melanie Hamrick, sa kojom je, eto, početkom decembra 2016. dobio svoje osmo dijete.

No, Jagger nije rekorder među svjetskim zvijezdama po broju djece.

Rod Stewart

Toliko ih ima i rock pjevač Rod Stewart, čije je osmo dijete rođeno 2011., kada je pjevaču bilo 66 godina.

Stevie Wonder i James Brown dobili su, pak, po devetoro djece, dok je kralj reggae muzike Bob Marley iza sebe ostavio potomstvo od 11 djece.

Ray Charles “The Genius” (1930.-2004.), pionir soula i stilski vrlo raznoliki pjevač, pijanist i autor, koji je uvršten među 100 najvećih artista svih vremena, neobičan je bio po tome što je u braku bio samo dva puta i u to vrijeme dobio troje djece, ali je imao – čak devetoro izvanbračne djece sa raznim ženama! Ukupni rezultat: 12 nasljednika sa devet različitih žena!

Ipak, fenonem na muzičkoj sceni bio je američki elektro-akustični blues gitarist i pjevač R. L. Burnside (1926.-2005.) – na slici dolje.

On je imao 13 djece, ali ono što ga čini potpuno jedinstvenim u ovom društvu jeste činjenica da je bio samo u jednom braku i apsulutno vjeran – svu djecu je dobio s jednom ženom, Alice Mae Taylor Burnside, s kojom se vjenčao 1949. i ostao do kraja svog života. Brojnost ove posebne familije uvećalo je njihovih 35 unuka i 32 praunuka!

R.L.Burnside