FENA Novost: OK BiH organizuje Izbor sportiste godine

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-07 17:06:48

OK BiH organizuje Izbor sportiste godine

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) – Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) organizuje manifestaciju ”Izbor sportiste godine 2016.” koja će biti održana 8. decembra u prostorijama Olimpijskog muzeja.

Na manifestaciji će biti izabran sportista godine, te najbolji sportista i sportistkinja u seniorskoj konkurenciji, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH. 

Također, izbor će se vršiti u kategorijama najbolje mlade sportistkinje i sportiste u juniorskoj kategoriji, najuspješniji sportski klub, najuspješnija reprezentacija Bosne i Hercegovine i najuspješniji trener.

Bit će dodijeljene i specijalne nagrade OK BiH, odnosno specijalna nagrada Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), nagrada za sportskog radnika – za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta, za promotore sporta Bosne i Hercegovine, sportistu ili ekipu iz porodice neolimpijskih sportova. 

Žiri će dodijeliti posebnu nagradu za istaknuti sportski rezultat, nagradu za podršku u radu OK BiH, nagradu za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti i nagradu za uspješan dugogodišnji trenerski rad.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2hgTTsp