Svemir, indie rock grupa

Niko ne želi torturu policije, ali ponekad ”pomogne”

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka indie pop-rock grupa Svemir nije nepoznato ime u Hrvatskoj, jer iza sebe ima pet godina staža i već tri albuma. I upravo im je koncertnu promociju tog trećeg ”Male laži” prije desetak dana grubo prekinula policija, što je skrenulo puno veću pažnju javnosti na njih i na ponavljanje koncerta, 6. 12. u Ksetu.

Kako smo ranije izvijestili, policijski upad na nastup Svemira, pretres publike i izvođača i prekid koncerta postao je ”muzička” vijest dana u regionu.

O tome se ubrzo oglasila Hrvatska glazbena unija, upućujući notu Predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, Ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću i Ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek i tražeći odgovornost ”za pretres kluba i posjetitelja na vrlo agresivan i neprimjeren način, uzurpaciju i prekid koncerta bez osobitih razloga i povoda”.

Niko ne želi takav PR, naravno, ali Svemir je od tada postao poznatije ime.

Nova promocija albuma, sada nazvana ”Svemir svira do kraja @ KSET”, zakazana je za 6. 12. u istom prostoru – uz besplatan ulaz.

U međuvremenu stigla im je i satisfakcija. Ministar policije Vlaho Orepić javno se ispričao i KSET-u i bendu, priznavši da je reakcija policije ovog puta bila nepotrebna te najavio da će i sam doći na novi koncert.