Wonder Strings

Wonder Strings, novi classical coveri grupa Time i Smak

Muzika - regija Show Time

Ženski gudački kvartet Wonder Strings će 15. 12. izdati prvi album na kojem su u klasičnom muzičkom maniru obrađene pjesme rock izvađača, kao što su grupe Smak i Time.

”Počeli smo 2000. godine osnivanjem Wonder gudačkog kvarteta. Naša prvobitna ideja je bila da se muzičarke i muzičari koji su klasično obrazovani bave sviranjem na malo drugačiji način. Osim klasične muzike, željeli smo da se oprobamo i u ostalim muzičkim žanrovima kao što su tango, džez, latino, etno, pop i rock”, ovo je kratka biografija muzičkog kolektiva iz Beograda, koji će uskoro predstaviti i svoj prvi album.

Wonder Strings je ženski gudački kvartet u postavi Mirjana Nešković – prva violina, Aleksandra Popović – druga violina, Ivana Uzelac – viola i Danijela Milutinović – violončelo.

Za 15. 12. kvartet je najavio izlazak albuma sa obradama nekih od legendarnih pjesama domaćeg rocka, kao što su ”Daire” i ”Na Balkanu” grupe Smak, hit ”Makedonija” i kultna balada ”Da li znaš da te volim” grupe Time, poznata tema ”Flojd” iz filma ”Nacionalna klasa” (koju je otpjevao Dado Topić) i druge.

U kreiranju jedinstvenih obrada Wonder Stringsu je pomogao stalni član proširenog sastava kvarteta, perkusionista i član Beogradske filharmonije, Aleksandar Radulović.