Miley Cyrus

Slavni otvoreno o svojim mentalnim problemima

Celebrity Show Time

Iako ne bi trebalo biti tako, mentalno zdravlje je još uvijek tabu tema. Mnoge javne osobe to nije spriječilo da otvoreno progovore o svojim psihičkim problemima.

Selena Gomez

“Prije oko godinu dana saznala sam da imam lupus, bolest koja na ljude može utjecati na mnogo različitih načina. Otkrila sam da anksioznost, napadi panike i depresija mogu biti nuspojava lupusa, i predstavljaju izazove sami po sebi. Želim biti aktivna i fokusirati se na to da sačuvam svoje zdravlje i sreću i odlučila sam da je najbolji način da napredujem to da uzmem pauzu na neko vrijeme.”

selena-gomez

Miley Cyrus

“Moji fanovi znaju da sam se borila s depresijom, i to im je pomoglo da prevladaju svoje. To mi pruža osjećaj svrhe – razlog da se ujutro probudim koji je veći od onog da navučem svoje je**** perje i moju garderobicu.”

miley_cyrus_2

Gwyneth Paltrow

Kada je moj sin, Moses, 2006. došao na svijet, očekivala sam da će nakon njegovog rođenja slijediti još jedan period euforije, baš kako sam se osjećala kada je dvije godine ranije rođena moja kći. Umjesto toga suočila sam se s jednim od najmračnijih i najbolnijih poglavlja mog života.”

gwyneth-paltrow

Lady Gaga

“Bila sam ljuta, cinična i osjećala sam duboku tugu koju sam kao sidro vukla gdje god bih išla. Jednostavno mi se više nije dalo boriti. Osjećala sam kako se više ne mogu zauzimati za sebe – niti pred jednom osobom koja me lagala. Zaista sam se osjećala kao da umirem – moje svjetlo se ugasilo. Rekla sam sama sebi, “Što god da je ostalo unutra, makar i samo jedna molekula svjetlosti, pronaći ćeš ju i umnožiti. Moraš to učiniti za svoje fanove i svoju obitelj.”

lady-gaga

Brad Pitt

“Skrivao sam se od čitave te priče sa slavom. Pušio sam previše trave. Sjedio sam na kauču i pretvarao se u krofnu, i počeo zaista iritirati samoga sebe, došao sam do, “Koji je smisao? Znam bolje od ovoga.” Bolovao sam od depresije, ali više ne, ne ovog desetljeća – možda prošlog desetljeća. Ali i to je način da odgonetneš tko si. Vidim to kao nešto veoma poučno, kao jedan dio semestra. “Ovog semestra sam magistrirao depresiju.” Radio sam istu stvar svaku noć i nastojao sam otupiti sebe toliko da bih zaspao, ista rutina. Nisam mogao dočekati da dođem kući i sakrijem se. Ali taj osjećaj da nema olakšanja je samo rastao i jednu noć sam jednostavno rekao, ‘Ovo je šteta.'”

brad_pitt

Jim Carrey

“Dugo vremena sam bio na Prozacu. Možda me malo izvukao, ali ljudi na njemu ostanu vječno. U određenom trenutku sam se morao skinuti jer sam shvatio da, znate, sve je ok. Morate se ustati svaki dan iz kreveta i reći da je život dobar. To je ono što sam radio, premda mi je povremeno jako teško padalo.”

jim-carrey

Više na MTV.com.hr

Fotografije u tekstu: Getty Images

Izvor: Marrie Claire