Erotika

Top 30 čudnih činjenica o seksu koje možda ne znate

Jedi moli voli Ljubav Metropol

1

Jutarnja erekcija kod muškaraca nije ‘poziv na seks’ nego je spontana i događa se u snu ili prilikom buđenja. Muškarci koji nemaju erektilnu disfunkciju erekciju imaju tri do pet puta tokom sna. Ova pojava počinje još u maternici, a nastavlja se cijelog života. Ono što nije toliko poznato jeste to da žene tokom noći doživljavaju klitoralne erekcije i vaginalne kontrakcije. 

2

Ako ženka tvora nema seks godinu dana, ona će uginuti. Srećom, to ne vrijedi za ljudske ženke čije seksualne želje mogu ostati jake unatoč dugotrajnoj apstinenciji, ali ne toliko jake da bi zbog toga mogle umrijeti.

3

Nekim ljudima živci su tako povezani da žele više seksa, a drugi manje. Znanstvenici ne znaju zašto je tako, osim da se isto događa i ženama i muškarcima.

4

Poznato je da kihanje ne možete prekinuti svojom voljom kad započne. Na isti način ne može se prekinuti započeti orgazam, jer su i jedno i drugo fiziološke reakcije na neki podražaj.

5

Ovo je jedna od čudnih činjenica za koju vjerovatno nikada niste čuli. Za vrijeme seksa, baš kao što bujaju grudi i genitalije – buja i unutrašnjost vašeg nosa. Ovo je vjerovatno posledica povećanog protoka krvi za vrijeme snošaja.

6

Suprotno onome što i muškarce i žene uvjeravaju, veličina penisa zaista i nije tako važna. Osim toga, prosječna dužina penisa u erekciji je 14 cm.

7

Seks kod muškaraca u prosjeku sagorijeva između 100 i 200 kalorija. S druge strane, žene u seksu potroše samo oko 69 kalorija.

8

U slučaju da se pitate, u jednom čovjeku ima dovoljno spermija da oplodi svaku plodnu ženu na planeti.

9

Svi znamo koliko je općenito dobro zdravlje važno za dobar seks, ali studije otrkivaju i egzaktnu činjenicu da je niži kolesterol izravno povezan s boljim performansama u spavaćoj sobi.

10

Za one koji se pitaju da li im djedovi i pradjedovi i dalje mogu imati spolni odnos, odgovor je da. Otprilike jedna trećina žena u svojim 80-im godinama života i dalje imaju seks sa svojim partnerom.

Erotske umjetničke fotografije