Bizarni seksualni običaji

Pet najčudnijih seksualnih običaja u svijetu

Jedi moli voli Ljubav Metropol

Svijet je šarena lopta sa bezbrojnim običajima i kulturama, koje imaju svoje temelje u narodnom vjerovanju i tumačenju događaja i pojava. Neki duboko ukorijenjeni običaji često su vezani uz seks, što nimalo nije neobično, jer je riječ o primarnom nagonu, koji u raznim dijelovima svijeta, eto, ima i razne oblike iskazivanja.

Indonežanski praznik Pon

Indonežanski praznik Pon

Paganske vjere uvijek imaju neobične ritual za današnje pojmove, pa je takav i indonežanski praznik Pon. Bez obzira što je Indonezija danas uglavnom islamska zemlja, u manjim sredinama su se zadržala neka paganska vjerovanja. U ovome  se sedam puta godišnje odlazi na hodočašće do svete planine na Javi i tamo priziva sreću za sebe i svoje bližnje. Hodočasnici to čine tako da vode ljubav sa osobom koja nije njihov supružnik, a da bi im se želje ispunile, to mora biti sa istom osobom svih sedam puta.

Jedna žena za svu braću

Poliandria

Poliandrija je jedinstveni oblik poligamije koja je iznenađujuće česta u tibetanskoj Niyma zajednici. Oni su relativno izolirano društvo koje živi u podnožju Nyimba doline, smještena na zapadnoj granici između Nepala i Tibeta. Ovo društvo prakticira da braća u obitelji dijele zajedničku ženu koja im rađa i odgaja djecu. Ova praksa tradicionalno je proizašla iz potrebe da se izbjegne cijepanje ono malo vrijednog poljoprivrednog zemljišta kojeg imaju na više obitelji. Neki stručnjaci tvrde da je ova vrsta poliandrije razvijena u cilju kontrole nataliteta u ovoj regiji, gdje su život vrlo težak zbog duge i oštre zime. Iako je ovaj obićaj star stoljećima, čini se da praksa sve više jenjavanja u posljednjih nekoliko godina zbog velikih ekonomskih promjena koje se odvijaju u njihovim zajednicama.

Islamski privremeni brak

Iranski običaji

Danas uglavnom zabranjen, ovaj običaj je bio veoma popularan u nekim islamskim zemljama kao što je Iran. Privremeni brak je mladom paru davao ugovorenu mogućnost za seks, prije samog ulaska u brak. Možda nam se danas čini da je taj običaj bezveze, ali sjetimo se koliko je islam stroga religija, pogotovo kada govorimo o seksu. U to neko prošlo vrijeme ponegdje su malo izmijenili zakone i dobili ludi i prije svega bezgrešni seks, ali radikalizacijom ove religije taj običaj je otišao u istoriju.


Ako su ovo običaji koje današnji moderni čovjek može shvatiti (a čak su, na neki način i u nekim modificiranim oblicima, integrirani i u njegovo današnje seksualno ponašanje), naredni primjeri tradicionalnih običaja spadaju u red bizarnih i šokantnih, a naći ćete ih na sljedećim stranama.