FENA Novost: Članska karta Biblioteke Sarajeva vrijedi i u biblioteci Bošnjačkog instituta

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-10 11:32:57

Članska karta Biblioteke Sarajeva vrijedi i u biblioteci Bošnjačkog instituta

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) – Javna ustanova Biblioteka Sarajeva i Bošnjački institut potpisali su memorandum kojim je dogovorena dugoročna saradnja te dvije institucije, a između ostalog mogućnost da članovi JU Biblioteke Sarajeva od danas do kraja 2017. godine imaju pravo besplatno koristiti usluge biblioteke Bošnjačkog instituta, i obratno.

Saradnja je uspostavljena na bazi reciprociteta s ciljem zajedničkog organiziranja konferencija, seminara, skupova, izložbi, kao i rada na profesionalnom usavršavanju i kontinuiranom obrazovanju bibliotekara i informacijskih stručnjaka.

Sporazumom se značajno uvećava vrijednost članskih karata ovih biblioteka i pristup članstva njihovom bogatom bibliotečkom fondu, a članovi se za korištenje ovih usluga obraćaju svojim matičnim bibliotekama, saopćeno je iz JU Biblioteke Sarajevo.

Cijena godišnje članarine JU Biblioteke Sarajeva je 15 KM a biblioteke Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića je 30 KM godišnje, odnosno 15 KM za studente i penzionere.

(FENA) M.L.