Appolo

Najveće teorije zavjere u američkoj istoriji

GPS za dušu Svijet tajni Top teme

11 september

Misterije 11. septembra

Analiza javnog mišljenja je 30. augusta 2004. godine objavila da polovina stanovništva (49,3%) grada New Yorka i oko 41% stanovništva države New York vjeruje da su neki od američkih dužnosnika unaprijed znali da će se napadi dogoditi na (ili oko) 11. 9. 2001. i da nisu ništa poduzeli. Postoje priče da su se dogodili telefonski pozivi i upozorenja čak nekoliko sedmica prije napada koji nisu bili ozbiljno shvaćeni. Neke teorije uzimaju predsjednikovo ponašanje za vrijeme napada kao dokaz ovih tvrdnji.

Ono što pobuđuje najviše sumnje u službenu verziju je sam postupak provođenja istrage o napadima, ali i brojni dokazi na koje službena istraga nikada nije ponudila odgovor. Neupitno najveća kontroverza od svih jesu imena terorista koji su oteli i srušili avione. FBI je najprije proglasio da je jedan od terorista saudijski pilot Abdul Rahman al-Omari. Kada se on živ i zdrav javio iz Saudijske Arabije tada FBI mijenja to ime u Abdulaziz al-Omari. Kada se i on javio, da bi protestovao na optužbu FBI-a u kojoj su navedeni njegovi podaci o rođenju i posao koji radi (ali s pogrešnom slikom), odustalo se od nove promjene imena i dalje se insistiralo da je čovjek tog imena, datuma rođenje i posla jedan od terorista koji su srušili letjelicu. Slična situacija se dogodila s još nekoliko takozvanih terorista.

Sam način na koji su zgrade pale (pogotovo zgrada 7) ukazuje na kontrolisano rušenje, dijelovi zvaničnog izvještaja poput onog da je avion koji je udario u Pentagon ‘ispario’ i mnoštvo sličnih dokaza ukazuju na to da su posla američke vlade u ovom slučaju bila sve osim čista.

https://www.youtube.com/watch?v=rAMTR_vaIQA