FENA Novost: ŽO SDA HNŽ-a pozvao članove SIP-a da donesu odluku o ponavljanju izbora

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-30 14:23:25

ŽO SDA HNŽ-a pozvao članove SIP-a da donesu odluku o ponavljanju izbora

MOSTAR, 30. listopada (FENA) – Izvršni odbor Županijskoga odbora (ŽO) SDA Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) pozvao je članove Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH da prestanu “s politizacijom prekinutih izbora u općini Stolac” i donesu odluku koju nalaže Izborni zakon BiH o ponavljanju izbora na svim redovnim biračkim mjestima, priopćeno je iz toga odbora.

– Nedopustivo je da pojedini čanovi Središnjeg izbornoga povjerenstva BiH svojim inicijativama i prijedlozima izlaze iz zakonom propisanih okvira institucije koju predstavljaju i time nastoje ovo neovisno tijelo pretvoriti u organe gonjenja, a ne u organ za provođnje izbora, što mu je osnovna namjena – navodi IO ŽO SDA.

SDA poziva čanove SIP-a da svoje obaveze izvrše na način kako to propisuje Izborni zakon i u zakonom predviđenim rokovima, a da istražne i sudske procese prepuste za to nadležnim institucijama.

– Brojne registrirane i dokumentirane nepravilnosti, točnije teška kršenja izbornog procesa, koja su se dogodila u režiji gospodina Ivana Perića, svjesno se zanemaruju i minimiziraju, a težište odgovornosti jednostrano prebacuje na čanove ‘Inicijative za Stolac’, odnosno na njeznog kandidata za načelnika,  iako za takvo što nisu utvrđene zakonske okolnosti – ocjenjuju u IO ŽO SDA HNŽ-a.

 

(FENA) M.K.