Julia Roberts

Zgodna žena je trebala završiti malo drugačije

Film & Foto & TV Show Time

Kultna romantična priča s Juliom Roberts i Richardom Gerom u glavnim ulogama imala bi mnogo mračniji kraj da su autori ostali pri prvoj verziji scenarija.

Scenarist JF Lawton otkrio je u intervjuu za Vanity Fair da se prema prvoj verziji film trebao zvati „Tri hiljade dolara“. To je trebao biti iznos koji je prostituka u filmu naplatila za svoje usluge.

„Bio sam scenarist koji je pokušavao dobiti posao, bio sam nezaposlen tada i pokušavao sam prodati scenarije, ali pisao sam akcije i komedije i niko me nije primjećivao“, izjavio je on.

„Onda sam sebi rekao: ’Pa možda bih trebao napraviti nešto ozbiljnije i dramatičnije’“, prisjeća se Lawton. On objašnjava da je naziv filma promijenjen kada su dobivena prava za pjesmu „Oh, Pretty Woman“. Tako je i film nazvan „Pretty Woman“, a onda se i scenarij počeo mijenjati.

U originalnoj verziji Vivian je trebala biti narkomanka koju bi na kraju filma Edward (Richard Gere) izbacio iz automobila zajedno s njezinom prijateljicom Kit, jer su se predozirale. Tada bi joj bacio i tri tisuće dolara, koliko je bila i dogovorena cijena. Otuda i prvobitan naziv filma…

Cijela priča postala je mnogo sretnija kada je redatelj Gary Marshall odlučio insistirati na prepravljanju scenarija i zahtijevati sretan, bajkovit kraj.

Huh, priznat ćemo, drago nam je što je bilo tako!

Preuzeto (uz dopuštenje) sa mtv.com.hr

https://www.youtube.com/watch?v=V10B7hlvHlk