PlayOne na Exitu

Novo svjetsko priznanje zagrebačkim producentima

Muzika - regija Show Time

PlayOne je producentski duo kojeg čine Darko Juranović D’Knock i DJ Fresh Jay, a unazad nekoliko godina pročuli su se po radu sa mnogim velikim imenima internacionalne muzičke scene.

Kao producenti i autori radili su sa legendarnim britanskim bendovima Simply Red i Simple Minds, kraljicom house muzike Barbarom Tucker, DJ Spenom, Peterom Grantom i dr., a od hrvatskih izvođača na tom popisu su Nina Badrić, Tony Cetinski, Dino Dvornik, Ilan Kabiljo, Divas, Cubismo, Bolesna braća it.

Prije desetak dana u njihov zagrebački studio posjetio je jedan od najvećih svjetskih producenata i dobitnik Grammya – Andya Wrighta, koji je, pak, poznat po radu s niz zvijezda poput Simple Minds, Eurythmics, Annie Lennox, Natalie Imbruglia, Luciano Pavarotti, Simply Red i Jeff Beck.

Wright je u Zagrebu boravio zbog zajedničkog angažmana na novoj verziji 12 najvećih hitova Simple Mindsa za izdanje koje će donijeti iznova odsvirane i otpjevane pjesme ove grupe te dodatnih 12 extended verzija i posebnih klupskih remixeva u aranžmanu PlayOne.

PlayOne

Izvršna producentica ovog, kao i svih dosadašnjih projekata na kojima je PlayOne surađivao s Andyjem Wrightom, je Petra Crnetić, koju je Andy odabrao kao agenticu za područje jugoistočne Europe.

Dokaz da su Andy i Simple Minds zadovoljni s dosadašnjim radom hrvatskih producenata jeste činjenica da će s njima sarađivati i na nekim od pjesama s njihovog akustičnog albuma, kao i na nekoliko singlova s njihovog novog albuma koji će izaći krajem 2017.

Budući da grupa Simple Minds 2017. slavi 40 godina karijere i povodom toga priprema nekoliko izdanja i spektakularnu turneju, PlayOne će još više privući pažnju svjetske muzičke industrije.

Foto: web stranica PlayOne